Első tanítási nap, valamint ebédelési lehetőség szeptemberben

2015.08.26.

image002be

Kedves rákóczis Diákok!

 

A tanítás szeptember 1-jén 7.45-kor kezdődik.


8.00 órakor tanévnyitó ünnepélyt tartunk a tornateremben. Elvárt az ünnepi megjelenés!


Az ünnepséget követő három osztályfőnöki óra után a tanítás órarend szerint folytatódik!
Ezen a napon ebédelési lehetőség még nincs, de a büfé már nyitva lesz.

Ebédet szeptember 2-tól biztosítunk. Az étkezési csekkeket szeptember 1-jén lehet felvenni a gazdasági irodában az osztályfőnökök által közölt időpontban. A csekkeket még aznap délután be kell fizetni a postán, vagy az azon szereplő PONTOS összeget át kell utalni. A befizetési bizonylatot vagy az átutalásról szóló kinyomtatott bizonylatot szeptember 2-án be kell mutani a gazdasági irodában!
Az új osztályok tanulói, illetve azok a diákok, akik az elmúlt évben nem ebédeltek, de az idén szeretnének, a csekkek átvételekor 500 Ft letéti díjat fizetnek az ebédkártyákért. Ezt az összeget feltétlenül hozzák magukkal az első tanítási napon!
Szeptemberben a 21 étkezési napra 7617 Ft az étkezési költség.

 
Tankönyvosztás

2015.08.10.

image002be

Tisztelt Szülők!

 

A tankönyveket az alább kijelölt napon lehet átvenni, kérjük, hogy tartsák be a megadott időpontokat! A könyveket vagy a szülő veheti át, vagy - szülői meghatalmazás ellenében - a tanuló. A meghatalmazás innen letölthető.

A tankönyvcsekket a tankönyvek átvételekor fogja mindenki megkapni, a csekkek befizetésének határideje: szeptember 15.

 

Azok az ingyenes tanulók, akik mégis szeretnék megvásárolni a könyveket, hozzák magukkal a megvásárolni kívánt tankönyvek árát! (A tankönyvek áráról a következő hírben tudnak információt kapni.)

 

Beosztás

 
Tankönyvrendelés a 2015/16-os tanévre

2015.08.10.

image002be

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatásul újra közzétesszük a tankönyvek listáját, hogy tájékozódhassanak, mennyibe fognak kerülni várhatóan a megrendelt könyvek. 

 

7.HR     7.NY    7.T     8.HR     8.T     9.A     9.B    9.C    9.HR    9.NY   10.A     10.B     10.C 

   

10.H     10.R    11.A     11.B     11.C     11.H    11.R     12.A     12.B     12.HR      13.C

 
Boldogasszony - kiállítás

2015.06.29.

boldogasszony A 9. R-es tanulók a Boldogasszony - kiállításon jártak. A kiállításon készült képek, a feladatlapok és a tanulói élménybeszámoló a linkre kattintva megtekinthető.

 
YFU Hungary - Cserekapcsolatok

2015.05.21.

yfu

Kedves Diákok!

Akik szeretnének a következő tanévre külföldi cserediákot fogadni, az alábbi linkeken tájékozódhatnak.

Tájékoztató.

Diákok bemutatkozása.

Az YFU (Youth for Understanding) honlapja.

 

 
Magyarország jó tanára

2015.03.24.

jotanar

Kedves rákóczis Diákok!

Az ELTE PPK a jó tanár kritériumait keresi, a kutatásban ti is segíthettek azzal, ha olyan tanárokat neveztek, akik szerintetek valamiért kiemelkedőek. A munkát egy kérdőív kitöltésével támogathatjátok, aminek az elérhetősége:

Jó tanár kutatás.

A plakát megtekinthető az iskola Facebook oldalán is.

 
EVS Európai Közösségi Szolgálat

2015.01.12.

jelentkezes

Az EVS várja azoknak a 17. életévüket betöltött fiataloknak a jelentkezését, akik szeretnének 2-12 hónapot külföldön tölteni és önkéntes munkát végezni. A külföldön töltött idő alatt nyelvet tanulhatnak, új kultúrákat és embereket ismernek meg, munkatapasztalatot szerezhetnek, és rengeteg élményt gyűjthetnek. Az önkéntesek külföldi tartózkodásuk alatt teljes ellátást és minimális zsebpénzt is kapnak, valamint a használt munkanyelvi kompetenciát fejlesztő nyelvtanfolyamon vehetnek részt. Részletek:

Honlap.

Kiadvány.

 

 
García Lorca: A holdas hold románca

2014.04.11.

 alt A művészet a kimondhatatlan tolmácsa – mondta Goethe. Kimond helyettünk valamit, ami bennünk van, amit érzünk mindannyian. Végtelen, nyitott áradás. A művészet formát ad a bennünk rejlő formátlan csodának.
A hét verse sorozatban iskolánk tanárai és diákjai hívják segítségül a költészetet, hogy általa mondjanak el valamit, amire a hétköznapi nyelvünk nem lenne képes. A művészetnek helye van a mindennapokban. Egy vers csak néhány percet igényel tőlünk, de az élmény teljességét adhatja.
A sorozat összes verse az Iskolai információk / Tantárgyak, programok / Magyar irodalom / A hét verse  oldalon olvasható.
Bővebben...