Papírgyűjtés

2015.10.02.

pgy

Kedves Diákok!

Október 12-16-a között paprgyűjtést szervezünk az iskolában.

A pontos eredmény miatt kérjük, figyeljetek az alábbiakra:

  - jól, stabilan összekötözött papírkupacokat várunk (széthulló papírhulladékkal nem tudunk foglalkozni, nem számít be a versenybe)

  - az osztály megnevezése jól látható, egyértelmű módon legyen feltüntetve

  - a papírt önállóan lehet letenni a gyűjtőhelyre (a közlekedést nem akadályozva)

  - a mérés reggel és este történik, a szokásos módon a legtöbbször napi győztesként végzett osztályt  és a legtöbb papírt összegyűjtött osztályt is díjazzuk, ez beszámításra kerül az osztályok közti vetélkedőbe

 
Cserediák program - USA

2015.10.02.

usa

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

 

Gimnáziumunk cserediák programot szervez az Amerikai Egyesült Államokba. A program rövid leírása és a szülői nyilatkozat letölthető a linkre kattintva.

 
Europe in Motion

2015.10.01.

comenius-logo

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Az alábbi linken a 2013-15 között zajló Comenius program rövid összefoglalása tekinthető meg. 2015-ben Erasmus+ néven a program folytatódni fog, részletek hamarosan.

Comenius Projekt 2013-2015 - Europe in Motion

A projekt honlapja

 
Spanyol Gasztro - Design Kiállítás

2015.09.28.

TAPAS

Kedves Diákok!

Egy különleges kulturális programot ajánlunk figyelmetekbe.

Az Iparművészeti Múzeumban október 4-ig látható a Spanyol Gasztro-Design című kiállítás, amely három témakörön (konyha, asztal, étel) keresztül mutatja be, miként tesz eleget a dizájn a konyhaművészet  jelenkori kihívásainak.
A kiállítás megtekintése különösen ajánlott a spanyol nyelvet tanuló diákoknak, hiszen a spanyol konyha a 10. évfolyamon tananyag, továbbá érettségi tétel és nyelvvizsgatéma is.
A rendkívül ötletes és látványos dizájntárgyak sokasága mellett videoprezentációk szemléltetik a spanyol gasztronómia legismertebb ételeinek (tapas, paella, churro) készítését, de jelen vannak az ismert spanyol és katalán festők konyhai csendéletei (naturalezas muertas) is, és természetesen az egészséges humor sem hiányzik a kiállításról.
A belépőjegy ára 1300 Ft, 15 fős csoport esetén 1100 Ft/fő.

Jó szórakozást és hasznos időtöltést kívánunk! Honlap

 
Kortárs irodalom

2015.09.23.

kortars

Mi az a vers? Mitől válik verssorrá egy hétköznapi szó? Néha a legegyszerűbb kifejezés is költészetté nemesedik, ez csak attól függ, ki mondja, és milyen szándékkal. (Lackfi János)

A költészet megráz, ha épp úgy adódik. (Lackfi János)

Az irodalom örök. Hinnénk, hogy a költők, írók mind meghaltak már, csak a márványtalapzaton léteznek szoborként. Pedig költők és írók ma is élnek köztünk, akik a napi munka után otthon csendben költenek. Verssorokat. Novellákat. Bármilyen műfajú irodalmat. Sorozatunkban a kortárs irodalomból szemezgetünk.

Elsőként Varró Dániel Változatok egy gyerekdalra (Boci, Boci tarka...) Ady Endrés stílusú átiratát ajánljuk figyelmetekbe

A vers zenés feldolgozása

 
Osztályok közti vetélkedő

2015.09.22.

eredmenyek

Kedves Diákok!

 

Indul az osztályok közti vetélkedő! A részletes versenyszabályzatot elolvashatjátok a linkre kattintva.

Sok sikert és jó versenyzést mindenkinek!

 
Néprajzi vetélkedő

2015.09.22.

prev2006

Kedves Tanulók!

Ebben az évben is megrendezzük a néprajzi vetélkedőt. A feladatlap leadási határideje: október 20. A kitöltött feladatlapokat a könyvtárban adhatjátok le.

Feladatlap

 
II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny

2015.09.20.

rakoczi

Kedves Kollégák!

Gimnáziumunk ebben a tanévben is megrendezi a latin fordítási versenyt. A részletes versenykiírás és szabályzat megtekinthető a linkre kattintva. 

 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL